Biblioteka zaprasza

Poniedziałek
8.30
-
17.30
Wtorek
8.30
-
17.30
Środa
8.30
-
17.30
Czwartek
8.30
-
17.30
Piątek
13.30
-
17.30
Sobota
nieczynne

Programy

Program rozwoju bibliotek
Biblioteka+
Fundacja Orange
Narodowy program rozwoju cztelnictwa
BIBLIOTEKA NARODOWA

Aktualności

Klauzula informacyjna

 W związku z tym, że w dniu 25 maja 2018 roku wchodzi
w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego
i Rady Europy (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku 
w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z
przetwarzaniem danych osobowych informujemy czytelników
na jakich zasadach przetwarzane są dane osobowe 
oraz pragniemy zapewnić , że dochowamy wszelkich
starań by dbać o ich bezpieczeństwo.
Prosimy o zapoznanie się z Klauzulą informacyjną
przedstawioną poniżej.

             


KLAUZULA INFORMACYJNA

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję , iż :

  1. administratorem Pani/a danych osobowych jest Gminna Biblioteka Publiczna z siedzibą w Przywidzu ul. Uhlenberga 10 ;

  2. inspektorem ochrony danych w Gminnej Bibliotece Publicznej w Przywidzu jest Bogumiła Senger , tel. 58 682 50 86 , e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ;

  3. Pani/a dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości korzystania z usług biblioteki jako czytelnik ( wypełnienie karty zapisu i karty czytelnika ) na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. A,b,c,d,e.f RODO;

  4. dane osobowe Pani/a nie będą udostępniane innym odbiorcom;

  5. Pani/a dane osobowe będą przechowywane przez okres aktywnego korzystania z usług biblioteki ;

  6. posiada Pan/i prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania , usunięcia , ograniczenia przetwarzania, prawo przenoszenia danych , prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania , którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem ;

  7. ma Pan/i prawo wniesienia skargi do GIODO, gdy uzna Pan/i , iż przetwarzanie danych osobowych Pana/i dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 roku;

  8. podanie przez Pana/ią danych osobowych jest warunkiem możliwości korzystania z zasobu księgozbioru biblioteki jako czytelnik. Jest Pan/i zobowiązany do ich podania ;

  9. Pana/i dane osobowe będą przetwarzane tylko w momencie wypożyczania przez Pana/ią książek lub innych materiałów znajdujących się w zbiorach bibliotecznych .